Taal
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289

 

Taal

 

De eerste woorden die je kind uitspreekt zijn meestal: "mama" en "papa". Zodra je kind dit kan zeggen gaat de ontwikkeling van de taal en woordenschat meestal snel. Het begint met éénwoordzinnen als "eten" of "drinken", later twee woordzinnen als "ik spelen" of "ik drinken" en uiteindelijk meerwoordszinnen als "ik wil spelen" of "ik wil eten". Deze ontwikkeling van de taal en woordenschat verloopt bij het ene kind sneller, dan bij het andere kind.

 

Aan het einde van de basisschool, als je kind de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt ken je al 12.000 woorden en kan het zichzelf qua woordenschat zelfstandig redden in de maatschappij. Na de basisschool gaat de ontwikkeling van de taal gewoon verder. Eigenlijk stopt het nooit. Een leven lang leren is ook van toepassing op de ontwikkeling van taal.

 

Mocht je nu twijfelen over de taalontwikkeling van je kind, dan kan je altijd vrijblijvend contact op nemen met onze logopedist Sanne van Emmen. Zij kan de taalontwikkeling van je kind onderzoeken en de uitkomsten vergelijken met leeftijdsgenoten. Mocht de ontwikkeling van de taal achter blijven ten opzichte van leeftijdsgenoten, dan komt je kind in aanmerking voor logopedie.

 

Tijdens de logopediebehandeling oefent je kind op een speelse manier met de taal. Ook geeft Sanne huiswerkopdrachten mee om thuis ook de taalontwikkeling extra te stimuleren. Na een bepaalde periode onderzoekt Sanne je kind opnieuw om te kijken of het behanddoel al is behaald.

 

 

© 2019 Leerplein Zwolle