Bijles

Bijles 

Leerplein Zwolle

Bijles nodig? Wij maken leren weer leuk!


We geven bijles aan alle kinderen van de basisschool en speciaal onderwijs, in alle vakgebieden.


Wat is bijles?

Als het even tegenzit op school of je moeite hebt met leren, krijgen kinderen meestal bijles.  Bijles is begeleiding en extra uitleg van het geleerde op school. Dit kan bijvoorbeeld rekenen, begrijpend lezen of spelling zijn. We starten een bijlestraject met een didactisch onderzoek, eventueel aangevuld met een dyslexiescreening of dyscalculiescreening. Hierdoor weten we precies wat je kind al kan en waar het nog moeite mee heeft.


Zo kunnen we onderwijs op maat maken en je kind weer laten groeien. Uit onderzoek blijkt dat gerichte oefening werkt, bijvoorbeeld bij het maken van deelsommen.  Of je nu kiest voor de staartdeling of de hapmethode; wekelijkse oefening werkt! Meer weten? Lees dan het artikel "Het dilemma van de deelsommen".


Aan het begin van de bijles bespreken we het huiswerk van de afgelopen week. Mocht je kind ergens niet zijn uitgekomen of nog moeite mee hebben, dan wordt het nog een keer uitgelegd. Vervolgens gaan we verschillende leeractiviteiten doen, die aansluiten bij de leerdoelen van je kind. We maken gebruik van werkbladen, educatieve spellen en de tablet.


Daarnaast geven we ook pre-teaching over de lesstof die de komende week op school wordt aangeboden. Zo is je kind goed voorbereid op de lesstof die komen gaat en kan het met meer zelfvertrouwen aan de lessen deelnemen. Het plezier in leren komt weer terug.


Je kind zegt: "Ja, ik kan dit!"


De bijles sluiten we af met het bespreken van het huiswerk en natuurlijk mogen we het allerbelangrijkste niet vergeten, het kiezen van een sticker!


Wanneer is het tijd om bijles te nemen?

Het is aan te raden om op tijd met bijles te starten, voor het vakgebied waar je zoon/dochter moeite mee heeft en het niet uit te laten groeien tot een "probleem". Regelmatig melden ouders hun kind pas in groep 7 of groep 8 aan voor bijles met een achterstand van meerdere jaren. Ze hopen dat we het nog kunnen "repareren" voor eind groep 8. We bereiken wel ontwikkeling met deze kinderen.


Ook is het aan te raden om bij lage Cito scores bijles te nemen. Wat zijn dan lage Cito scores? Een IV of V is een onvoldoende. Zie je één van beide op het rapport van je kind staan, dan is het aan te raden om extra begeleiding te gaan volgen, bijvoorbeeld in de vorm van (online) bijles.


Praktijkvoorbeelden

Tim (groep 4) heeft moeite met klokkijken. Op school wordt hij al extra begeleid, maar hij blijft het moeilijk vinden. Leerplein Zwolle is voor Tim het duwtje in de rug, waardoor Tim beter leerde klokkijken.


Roos zit in groep 7 en binnenkort gaat ze de Cito entreetoets maken. Ze heeft moeite met rekenen, vooral met het onderdeel breuken. Door het nemen van bijles bij Leerplein Zwolle kreeg Roos meer inzicht in het rekenen met breuken.


Laura zit in groep 2. Het is april en de leerkracht geeft aan dat de overgang naar groep 3 mogelijk niet haalbaar is vanwege een te lage score op de Cito-toets rekenen. Ze heeft vooral moeite met de onderdelen: 'meten' en 'meetkunde'. Door het nemen van bijles bij Leerplein Zwolle heeft Laura een mooie groei door gemaakt.


Overgang van groep 2 naar groep 3

De overheid heeft op 1 juni 2016 een nieuwe brochure uitgebracht over de overgang van groep 2 naar groep 3. Wil je hem lezen? Klik dan op "Handreiking Doorstroom van kleuters".


Doorstroomtoets in groep 8 (voorheen de Eindtoets)

Alle kinderen die in groep 8 zitten maken in de eerste twee volle weken van februari de Doorstroomtoets (voorheen was dit de Eindtoets).  Als second opinion neemt een groot deel van de Zwolse basisscholen de NIO af. Bij Leerplein Zwolle kunnen we ook een second opinion onderzoek doen en je adviseren welk schooltype het beste bij je kind past.


Waar worden de bijlessen gegeven?

De lessen worden gegeven aan de Mannagras 33 in Stadshagen. Je vindt ons naast het winkelcentrum van Stadshagen en tegenover basisschool de Zevensprong. Het is ook mogelijk om online les te volgen via Zoom.


Wat kost een bijles?

Een online bijles van 30 minuten kost € 35 en een bijles op ons kantoor € 38. De betaling van de bijlessen vindt plaats in delen. Aan het begin van de maand ontvang je de factuur van de geleverde diensten in de afgelopen maand.


Hoeveel bijlessen ga ik volgen?

Als blijkt dat bijles een passende vorm van begeleiding is voor je kind, volg je bij Leerplein Zwolle minimaal 3 maanden bijles. Daarna is het maandelijks opzegbaar.


Wil je meer weten over de bijlessen?

Neem dan contact met ons op door te bellen met 06-40292289 of mail naar info@leerpleinzwolle.nl

We denken graag met je mee!


Klaar om bijles te volgen?


Elk kind is uniek en daarom gaat Simon Wieringa graag vrijblijvend met je in gesprek, om te zien hoe we je kind het beste kunnen helpen. In een kort (telefonisch) gesprek kan hij als snel inschatten wat Leerplein Zwolle kan betekenen voor de hulpvraag van je kind. Ik hoor graag van je!


Simon Wieringa

Remedial Teacher bij Leerplein Zwolle