Tafelbootcamp-tafels-2-tot-en-met-5
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289

Mindset training


Tafelbootcamp, tafel van 2 tot en met 5


Zit je kind in groep 4 of 5, heeft het net de tafels van 2 tot en met 5 geleerd, maar snapt het nog niet wat de tafels precies zijn of hoe hij of zij ze moet oplossen? Dan is de rekenbootcamp ‘de tafels van 2 tot en met 5’ iets voor je kind! In tegenstelling tot de rekenbootcamp ‘sommen tot 20’ draait het bij de rekenbootcamp ‘de tafels van 2 tot en met 5’ niet om het aanleren van verschillende plus- en minsommen, waardoor je kind deze later sneller kan oplossen door een paar regels te leren, maar om het automatiseren van de tafels van 2 tot en met 5.


Een tafel is een reeks sommen die je moet vermenigvuldigen met een getal tussen de 1 en de 10. De tafel van 2 houdt in dat je kind het getal twee met de getallen 1 tot en met 10 vermenigvuldigt. Je kind leert de uitkomst van de tafels door bijvoorbeeld een parcours af te leggen waar de tafel van 4 uitgeschreven staat met de antwoorden. Doordat je kind steeds een rondje loopt en het antwoord van de som ziet, onthoudt je kind de antwoorden. Rekenen met plus- en minsommen is erg anders dan de tafels. De tafels moet je kind uiteindelijk uit het hoofd kunnen opnoemen en plus- en minsommen moet je kind snel kunnen oplossen.


Waarom is een rekenbootcamp anders dan rekenen op school?

Elk kind is verschillend en elk kind heeft dus ook een andere manier om de tafels te leren. Het ene kind leert sneller door de tafels op te schrijven, de ander door naar de docent te luisteren en de ander kan in de les de tafels helemaal niet onthouden. Voor deze laatste groep kinderen is de rekenbootcamp van Leerplein zwolle bedoeld. Door middel van veel beweging kent je kind binnen de kortste keren de tafels van 2 tot en met 5 uit zijn of haar hoofd. Jonge kinderen die niet kunnen stilzitten hebben vaak moeite om geconcentreerd in de klas te blijven zitten; ze willen maar blijven rennen en bewegen.


Tijdens een rekenbootcamp leert je kind de tafels uit zijn of haar hoofd door veel te bewegen. Beweging zorgt ervoor dat je kind langer geconcentreerd blijft, dat het meer plezier gaat beleven in het vak en dat het nieuwe informatie beter onthoudt. Ook leert je kind nieuwe kinderen kennen en maakt nieuwe vrienden. Hoe het kan dat beweging ervoor zorgt dat je kind zich beter kan concentreren heeft ermee te maken dat er een bepaald deel in de hersenen als filter werkt, de fasciculus uncinatus. Wanneer je kind beweegt, krijgen de hersenen meer zuurstofrijk bloed, waardoor dit deel van de hersenen prikkels beter kunnen afremmen.


Je kind kan zich zo dus beter focussen op wat hij leert en wordt niet afgeleid door prikkels van buitenaf. De prikkels worden immers genegeerd. Dat beweging helpt om informatie beter te onthouden heeft ermee te maken dat de hersenen bestaan uit veel hersencellen. Wanneer deze hersencellen slecht met elkaar verbonden zijn, onthoudt je kind niet veel. Tijdens het bewegen worden deze verbindingen gemaakt, waardoor je kind nieuwe informatie, zoals de tafels van 2 tot en met 5, beter onthoudt.

    © 2019 Leerplein Zwolle

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Door naar onze privacyverklaring
Accepteren