Rekenbootcamp-sommen-tot-20
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289


Rekenbootcamp, sommen tot 20!

Voor groep 3, 4 & 5

Portraits of happy kids playing upside down outdoors in summer park
logo-rekenbootcamp


Wat is de rekenbootcamp 'sommen tot 20'?

De rekenbootcamp ‘sommen tot 20’ richt zich op het automatiseren van plus- en minsommen met verschillende getallen onder de twintig. Je kind leert hier wat er gebeurt als je 8+7 doet. Ook ziet het wat er gebeurt wanneer je van de 7 een ander getal maakt, bijvoorbeeld 17. Bij de rekenbootcamp ‘sommen tot 20’ draait het niet alleen om het snel kunnen oplossen van sommen tot 20, maar het helpt je kind ook om later moeilijkere sommen op te kunnen lossen, bijvoorbeeld 27+59.


Doordat je kind de hele dag intensief traint met het oplossen van sommen tot 20 weet je kind aan het eind van de dag wat er gebeurt als je verschillende getallen optelt of van elkaar aftrekt. ‘Sommen tot 20’ vormt de basis van het rekenen met plus- en minsommen. Wanneer je kind eenmaal doorheeft wat er gebeurt bij deze getallen, kan het later ook een stuk sneller sommen oplossen met getallen boven de 20, aangezien dit werkt volgens hetzelfde principe. Het is dus niet alleen een goede investering voor nu, maar ook zeker voor later.


Voor welke kinderen is de rekenbootcamp geschikt?

Heeft je kind moeite met het oplossen van sommen met kleine getallen en weet het niet hoe hij of zij deze sommen goed en snel kan oplossen, dan is de rekenbootcamp ‘sommen tot 20’ iets voor je kind. De bootcamp ‘sommen tot 20’ is bedoeld voor jonge kinderen die moeite hebben met het oplossen van sommen met kleine getallen. Sommen tot twintig zijn plus- en minsommen waarbij de getallen die je bij elkaar moet optellen of van elkaar moet aftrekken twintig of lager zijn. Voorbeelden hiervan zijn 8+13, 16+19  en 13-8.


Waarom een rekenbootcamp, terwijl mijn kind dit ook op school leert?

Waarom zou je je kind mee laten doen met een rekenbootcamp, terwijl je kind dit ook op school leert? Hiervoor zijn een aantal rekenen. Belangrijke verschillen tussen een rekenbootcamp en een klaslokaal is dat er bij de rekenbootcamp veel minder kinderen aanwezig zijn dan in een klaslokaal. Bij de rekenbootcamp bestaan de groepjes uit 4-6 kinderen. Hierdoor is er meer individuele aandacht voor jouw kind en kan elk kind zo veel mogelijk hulp krijgen als het nodig heeft en kan de begeleider een strategie vinden die past bij de manier waarop jouw kind het beste leert.


Daarnaast bewegen kinderen tijdens de rekenbootcamp veel. Beweging zorgt ervoor dat je kind sneller sommen kan oplossen, de sommen beter onthoudt en plezier vindt in het rekenen. Wanneer je kind veel beweegt, komen er nieuwe verbindingen in de hersenen tot stand. Deze verbindingen zorgen er voor dat je kind sommen sneller leert op de lossen en een zich beter kan concentreren. Ook komt bij beweging het stofje endorfine vrij. Endorfine is een gelukshormoon. Wanneer dit stofje vrijkomt, in combinatie met rekenen, koppelt je kind automatisch het rekenen met blij zijn. Je kind gaat hierdoor dus rekenen een stuk leuker vinden.


Wat zijn de kosten voor de rekenbootcamp?

De Rekenbootcamp kost €75 inclusief het oefenmateriaal. Deze training duurt 3 uur.


Waar en wanneer wordt de rekenbootcamp gegeven?

De rekenbootcamp wordt gegeven op ons kantoor aan de Willemsvaart 16a.


Rekenbootcamp, in een klein groepje


  • Vrijdag ...


Individuele training

De rekenbootcamp wordt doorlopend aan leerlingen gegeven. De rekenbootcamp wordt voor je op maat samengesteld. De rekenbootcamp wordt gegeven op de hoofdlocatie Willemsvaart 16a.
75,-


oefenen met sommen tot 20


in een klein groepje


minimaal 2 tot maximaal 6 kinderen


inclusief rekenbootcampdiploma


inclusief ranja en koekje


in 3 uur vaardiger met sommen tot 20

met meer zelfvertrouwen

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank


Training & Onderzoek

Cito training                             

NIO training                               

Jungle memory training             

SMART training 

Mindset training

Meer leren in minder tijd

Acoustic Pioneer

Hoogbegaafdheid

Kindercoaching

Dyslexie screening

Dyscalculie screening

Intelligentie onderzoek

    © 2020 Leerplein Zwolle