Logopedie Voortgezet Onderwijs
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289

Logopedie en voortgezet onderwijs

(van 12 tot 18 jaar)


Regelmatig behandelen we leerlingen uit het voortgezet onderwijs die hebben moeite met schriftelijke en/of digitale communicatie. De vaardigheden van bijvoorbeeld begrijpend lezen, die de kinderen op de basisschool hebben geleerd, moeten ze nu gaan toepassen bij Nederlands en tijdens andere lessen.


Begrijpend lezen komt terug in alle schoolvakken en kan een leerling dus behoorlijk belemmeren in zijn/ haar functioneren. Andere leerlingen hebben soms een kleine woordenschat, waardoor het begrijpen van teksten moeilijk voor ze is. Ook zien we dat leerlingen moeite kunnen hebben met het in correct Nederlands formuleren van zinnen of het gebruiken van de goede spelling van woorden. Het gebruiken van de juiste spelling wordt in het voortgezet onderwijs steeds belangrijker.


In de puberteit verandert ook de stem. Bij sommige jongeren kunnen er stemproblemen ontstaan, bijvoorbeeld heesheid, problemen met luidheid of zingen.


Zit je kind op het voortgezet onderwijs en heeft het moeite met één van de hierboven genoemde vaardigheden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze logopedist. Zij kan je adviseren en met je meedenken over wat in jouw situatie de beste oplossing is.

    © 2019 Leerplein Zwolle

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank