Logopedie
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289

 

Logopedie | Leerplein Zwolle

 

Leerplein Zwolle is gespecialiseerd in logopedie voor kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar. Kinderen in de basisschoolleeftijd komen vaak voor tekstbegrip, zinsbouw, woordenschat, mondmotoriek, slikken en andere communicatie stoornissen naar onze logopedist. Ook volwassenen en ouderen zijn harte van welkom in onze logopediepraktijk. Kortom heb je een logopedische zorgvraag/ zorgbehoefte, dan ben je van harte welkom bij Leerplein Zwolle. Onze logopedist Sanne van Emmen vertelt je graag hoe ze je kan helpen. Wij zijn direct toegankelijk. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Loyd of CZ Direct? Dan heb je een verwijzing van de huisarts nodig.

Wat is logopedie?

 

Logopedie is zorg die nodig is als er communicatie problemen zijn, bijvoorbeeld met taal, spraak, stem, lezen en mondgedrag. Logopedie is gespecialiseerde paramedische zorg.

Letters oefenen bij de logopedist
Spraak

Spraak

 

De ontwikkeling van de spraak verloopt bij elk kind anders. Het spreken begint met brabbelen van klanken.

Taal

 

De eerste woorden die je kind uitspreekt zijn meestal:"mama" en "papa". Zodra je kind dit kan zeggen gaat de ontwikkeling van de taal en woordenschat meestal snel.

Lesmethodes
Stem

Stem

 

Praten, zingen of schreeuwen, kinderen gebruiken hun stem intensief. Hierdoor kan je kind last krijgen van een hese of schore stem. Dat is niet prettig voor je kind.

Leesboeken

Lezen

 

In groep 2 leert je kind de letters. Aan het eind van het schooljaar moet het minstens 12 letters kennen om door te mogen stromen naar groep 3.

Mondgedrag

Mondgedrag

 

Na het geven van borstvoeding of de fles geven veel ouders hun kind de speen. Hierdoor voorzie je je kind in zijn zuigebehoefte en dat is prima.

 

 

"Sanne heeft me goed geholpen bij het begrijpen van teksten. Nu snap ik eindelijk wat ik lees en dat is zo fijn! Ook heb ik geoefend met de knoop. Mijn lippen zijn nu veel sterker geworden. Mensen snappen nu wat ik zeg!" (Julia, groep 5)

Acoustic Pioneer

Auditieve verwerking is alles wat er gebeurt in de hersenen en zenuwen nadat het oor een geluid heeft opgepikt. Om goed te kunnen luisteren is een goede auditieve verwerking van groot belang, bijvoorbeeld als de leerkracht is iets uitlegt in de (rumoerige) klas of om te bepalen waar het geluid vandaan komt, of het herkennen van je favoriete liedje. Voor al deze vaardigheden maak je gebruik van auditieve verwerking. Er zijn dus vele gebieden van auditieve verwerking.

 

De auditieve trainingen zijn leuk om te doen en hebben een groot effect op luistervaardigheden, de aandacht en het werkgeheugen voor auditieve informatie, en werken door naar schoolprestaties.

 

  • We trainen per week 1 keer bij Leerplein Zwolle en 1 à 2 keer thuis.
  • De training duurt per keer 20 minuten.
  • De trainingsperiode is afhankelijk van het tempo (tussen de 6 en 14 weken).
  • Kosten meting: gratis, ter waarde van € 15,00
  • Kosten programma: gratis, ter waarde van € 50,00

© 2018 Leerplein Zwolle