Logopedie
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289

Ben je opzoek naar een logopedist die gespecialiseerd is in kinderen? 


Logopedie  | Leerplein Zwolle


Leerplein Zwolle is gespecialiseerd in logopedie voor kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar. Kinderen in de basisschoolleeftijd komen vaak voor tekstbegrip, zinsbouw, woordenschat, mondmotoriek, slikken en andere communicatie stoornissen naar onze logopedist. Ook volwassenen en ouderen zijn harte van welkom in onze logopediepraktijk. Kortom heb je een logopedische zorgvraag/ zorgbehoefte, dan ben je van harte welkom bij Leerplein Zwolle. Onze logopedist Sanne van Emmen vertelt je graag hoe ze je kan helpen. Wij zijn direct toegankelijk. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Loyd, CZ Direct, Nationale Nederlanden of De Friesland Zorgverzekeraar? Dan heb je een verwijzing van de huisarts nodig.

Logopedie is zorg die nodig is als er communicatie problemen zijn, bijvoorbeeld met taal, spraak, stem, lezen en mondgedrag. Logopedie is gespecialiseerde paramedische zorg. Logopedie richt zich op het verbeteren of herstellen van het vermogen tot communicatieve vaardigheden van de cliënt. De logopedische behandeling heeft tot doel stoornissen in de menselijke communicatie of bij het slikken te voorkomen, te beperken of te verhelpen. Onze logopedist kan je kind helpen bij problemen met woordenschat, spelling, begrijpend lezen en andere problemen in de taalontwikkeling (taalstoornissen). Wil je meer weten over logopedie? Lees dan verder op de pagina Wat is logopedie?.

Spraak

De ontwikkeling van de spraak verloopt bij elk kind anders. Het spreken begint met brabbelen van klanken.

Spraak

Praten, zingen of schreeuwen, kinderen gebruiken hun stem intensief. Hierdoor kan je kind last krijgen van een hese of schorre stem. Dat is niet prettig voor je kind.

Mondgedrag

Na het geven van borstvoeding of de fles geven veel ouders hun kind de speen. Hierdoor voorzie je je kind in zijn zuigbehoefte en dat is prima.  

Taal

De ontwikkeling van de taal en woordenschat verloopt bij het ene kind sneller, dan bij het andere kind. Ben jij benieuwd of het taalgebruik van je kind leeftijdsadequaat is? Neem dan contact op met onze logopedist. 

Samen-een-boek-lezen

In groep 2 leert je kind de letters. Aan het eind van het schooljaar moet het minstens 12 letters kennen om door te mogen stromen naar groep 3. 

Mondgedrag

Gehoorproblemen zijn voor zowel het kind als voor de ouder vervelend, maar wat zijn de oorzaken van gehoorproblemen bij kinderen, hoe herken je een gehoorprobleem en wat kun je ertegen doen?  "Sanne heeft me goed geholpen bij het begrijpen van teksten. Nu snap ik eindelijk wat ik lees en dat is zo fijn! Ook heb ik geoefend met de knoop. Mijn lippen zijn nu veel sterker geworden. Mensen snappen nu wat ik zeg!" (Julia, groep 5)


Logopedie bij ons volgen gaat als volgt:

Intake

We maken kennis met elkaar. Onze logopedist luistert naar je situatie, je hulpvraag en stelt vragen over je (taal) ontwikkeling. Ze geeft vervolgens aan hoe het traject (eenmalig onderzoek of onderzoek en behandeling) er uit gaat zien, wat de verwachte behandelduur is en wat het gewenste resultaat is na behandeling.


Onderzoek

We starten altijd met een logopedisch onderzoek, om te ontdekken waar je kind staat in zijn/haar ontwikkeling en om te zien of er sprake is van een achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten. Als het logopedisch onderzoek is afgerond ontvang je een verslag van de resultaten.

Behandeling

Nu gaan we met de inhoud aan de slag. De logopedist doet gevarieerde oefeningen met je kind op basis van het opgestelde behandelplan.

Evaluatie

Volg je al weer een half jaar logopedie? Dan is het tijd voor een evaluatiegesprek met onze logopedist. Ze geeft aan wat je kind geleerd en ontwikkeld heeft in het afgelopen half jaar. Daarnaast geeft ze aan of de logopedische behandeling wordt voortgezet of afgerond. Het evaluatiegesprek vindt elk half jaar plaats. In sommige situaties wordt er in overleg met ouders en kind een behandelpauze ingelast.

Afsluiting

Als de behandeldoelen zijn behaald, wordt de logopedie afgesloten. De logopedist schrijft een eindverslag en nodigt je uit voor het evaluatieonderzoek van MediQuest. 


Klaar om logopedie te volgen?


Elk kind is uniek en daarom gaat onze logopedist Sanne van Emmen graag met je in gesprek, om te zien hoe we je kind het beste kunnen helpen. In een kort (telefonisch) gesprek kan ze als snel inschatten wat ze kan betekenen voor de hulpvraag van je kind. Ze hoort graag van je!


Sanne kan je bereiken op 06-22544402 of door een mailtje te sturen naar logopedie@leerpleinzwolle.nl


Sanne van Emmen

Logopedist bij Leerplein Zwolle 
    © 2019 Leerplein Zwolle

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Door naar onze privacyverklaring
Accepteren