Logopedie
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289


Logopedie  | Leerplein Zwolle

voor kinderen van 0 t/m 18 jaar

sanne-bureau13!!--==++
Logopedie-test-13
gang1
sanne-bureauleesboekdetail4
omftposter1
mappen1
ingang-bij-Leerplein-Zwolle
bureau-boek1
cadeaudoos4
Sanne-geeft-envelop-3


Logopediepraktijk Leerplein Zwolle is gespecialiseerd in logopedie voor kinderen van 0 t/m 18 jaar. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool in Zwolle komen vaak voor tekstbegrip, woordenschat, mondmotoriek, slikken en andere communicatie stoornissen naar onze logopedist. Ook volwassenen en ouderen zijn harte van welkom in onze logopediepraktijk aan de Willemsvaart 16a in Zwolle. Onze logopedist Sanne van Emmen vertelt je graag hoe ze je kan helpen.


Wat is logopedie?

Logopedie is gespecialiseerde paramedische zorg die nodig is als er communicatie problemen zijn, bijvoorbeeld met taal, tekstbegrip, spraak, stem, lezen of mondgedrag. Allereerst vindt er een intake plaats, om de logopedische hulpvraag in kaart te brengen en kijken we of logopedie de juiste vorm van zorg is voor het kind. Vervolgens doet onze logopedist Sanne van Emmen een logopedisch onderzoek om de beginsituatie in kaart te brengen. "Wat kan het kind al?", "Waar heeft het nog moeite mee?", "Welke oplossingen zijn er in het verleden al geprobeerd?", "En wat was het effect hiervan?".


Daarna volgen de behandelingen. Die zien er allemaal anders uit. We oefenen met zinsbouw, we lezen verhalen en gaan het gesprek aan over de tekst voor het versterken van het tekstbegrip, oefenen met de knoop om de lipspieren meer kracht te geven en nemen een juiste houding aan voor een beter stemgebruik. Logopedist Sanne van Emmen sluit aan bij de belevingswereld en behoeften van je kind. Door op deze manier maatwerk te leveren is de kans op groei en ontwikkeling veel groter.


Wanneer is het tijd om logopedie te starten?

Het is aan te raden om op tijd met logopedie te starten. De leerkracht van je kind heeft signalerende functie en adviseert je kind om naar de logopedist. Ook als ouder kan je het opvallen dat je kind achterloopt in zijn ontwikkeling ten opzichte van leeftijdsgenoten.


Doe hier de Logopedie Check


  • het lijkt of je kind niet luistert
  • je kind is snel afgeleid of onrustig in luistersituaties
  • je kind lastig hardop kan lezen
  • je kind krijgt de instructie in de klas vaak niet mee
  • je kind worstelt met leesbegrip
  • je kind kan auditieve informatie niet goed onthouden
  • je kind heeft veel visuele ondersteuning nodig in de klas (picto's)
  • je kind moeite heeft met lange instructies
  • je kind heeft een TOS


Herken je 2 of meer kenmerken?

Neem dan contact op met onze logopedist Sanne van Emmen via logopedie@leerpleinzwolle.nl


Logopedie bij Leerplein Zwolle volgen gaat als volgt:

Intake

We maken kennis met elkaar. Onze logopedist luistert naar je situatie, je hulpvraag en stelt vragen over je (taal) ontwikkeling. Ze geeft vervolgens aan hoe het traject (eenmalig onderzoek of onderzoek en behandeling) er uit gaat zien, wat de verwachte behandelduur is en wat het gewenste resultaat is na behandeling.


Onderzoek

We starten altijd met een logopedisch onderzoek, om te ontdekken waar je kind staat in zijn/haar ontwikkeling en om te zien of er sprake is van een achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten. Als het logopedisch onderzoek is afgerond ontvang je een verslag van de resultaten.

Behandeling

Nu gaan we met de inhoud aan de slag. De logopedist doet gevarieerde oefeningen met je kind op basis van het opgestelde behandelplan.

Evaluatie

Volg je al weer een half jaar logopedie? Dan is het tijd voor een evaluatiegesprek met onze logopedist. Ze geeft aan wat je kind geleerd en ontwikkeld heeft in het afgelopen half jaar. Daarnaast geeft ze aan of de logopedische behandeling wordt voortgezet of afgerond. Het evaluatiegesprek vindt elk half jaar plaats. In sommige situaties wordt er in overleg met ouders en kind een behandelpauze ingelast.

Afsluiting

Als de behandeldoelen zijn behaald, wordt de logopedie afgesloten. De logopedist schrijft een eindverslag en nodigt je uit voor het evaluatieonderzoek van MediQuest. Praktijkvoorbeelden


"Sanne heeft me goed geholpen bij het begrijpen van teksten. Nu snap ik eindelijk wat ik lees en dat is zo fijn! Ook heb ik geoefend met de knoop. Mijn lippen zijn nu veel sterker geworden. Mensen snappen nu wat ik zeg!" (Julia, groep 5)


Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor logopedie?

Wij zijn direct toegankelijk. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Loyd, CZ Direct, Nationale Nederlanden of De Friesland Zorgverzekeraar? Dan heb je een verwijzing van de huisarts voor logopedie nodig.Klaar om logopedie te volgen?


Elk kind is uniek en daarom gaat onze logopedist Sanne van Emmen graag met je in gesprek, om te zien hoe we je kind het beste kunnen helpen. In een kort (telefonisch) gesprek kan ze als snel inschatten wat ze kan betekenen voor de hulpvraag van je kind. Ze hoort graag van je!


Sanne kan je bereiken op 06-22544402 of door een mailtje te sturen naar logopedie@leerpleinzwolle.nl


Sanne van Emmen

Logopedist bij Leerplein Zwolle 

0,-


verbeteren van communicatie vaardigheden


individueel


door ervaren logopedist Sanne van Emmen


inclusief oefenbladen, pen en papier


inclusief ranja en koekje


direct toegankelijk, dus zonder verwijzing

100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering

    © 2019 Leerplein Zwolle

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank