Logopedie
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289

Taal

 

De eerste woorden die je kind uitspreekt zijn meestal:"mama" en "papa". Zodra je kind dit kan zeggen gaat de ontwikkeling van de taal en woordenschat meestal snel.

Taal
Letters oefenen bij de logopedist

Wat is logopedie?

 

Logopedie is zorg die nodig is als er communicatie problemen zijn, bijvoorbeeld met taal, spraak, stem, lezen en mondgedrag. Logopedie is gespecialiseerde paramedische zorg.

 

Logopedie | Leerplein Zwolle

 

Leerplein Zwolle is gespecialiseerd in logopedie voor kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar. Kinderen in de basisschoolleeftijd komen vaak voor tekstbegrip, zinsbouw, woordenschat, mondmotoriek, slikken en andere communicatie stoornissen naar onze logopedist. Ook volwassenen en ouderen zijn harte van welkom in onze logopediepraktijk. Kortom heb je een logopedische zorgvraag/ zorgbehoefte, dan ben je van harte welkom bij Leerplein Zwolle. Onze logopedist Sanne van Emmen vertelt je graag hoe ze je kan helpen. Wij zijn direct toegankelijk. Ben je verzekerd bij CZ, OHRA, Delta Loyd, CZ Direct, Nationale Nederlanden of De Friesland Zorgverzekeraar? Dan heb je een verwijzing van de huisarts nodig.

Samen-een-boek-lezen

Lezen

 

In groep 2 leert je kind de letters. Aan het eind van het schooljaar moet het minstens 12 letters kennen om door te mogen stromen naar groep 3.

Spraak

Spraak

 

De ontwikkeling van de spraak verloopt bij elk kind anders. Het spreken begint met brabbelen van klanken.

Stem

Stem

 

Praten, zingen of schreeuwen, kinderen gebruiken hun stem intensief. Hierdoor kan je kind last krijgen van een hese of schore stem. Dat is niet prettig voor je kind.

Stemtherapie

 

Heeft je kind vaak last van zijn keel bij het praten of gebruikt het zijn stem verkeerd, dan wil je daar als ouder natuurlijk iets aan doen.

Stemtherapie

 

 

"Sanne heeft me goed geholpen bij het begrijpen van teksten. Nu snap ik eindelijk wat ik lees en dat is zo fijn! Ook heb ik geoefend met de knoop. Mijn lippen zijn nu veel sterker geworden. Mensen snappen nu wat ik zeg!" (Julia, groep 5)

Mondgedrag

Mondgedrag

 

Na het geven van borstvoeding of de fles geven veel ouders hun kind de speen. Hierdoor voorzie je je kind in zijn zuigebehoefte en dat is prima.

Mondgedrag

Gehoorproblemen

 

Gehoorproblemen zijn voor zowel het kind als voor de ouder vervelend, maar wat zijn de oorzaken van gehoorproblemen bij kinderen, hoe herken je een gehoorprobleem en wat kun je ertegen doen?

© 2019 Leerplein Zwolle