Verwijzing
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289


Verwijzing


De verwijzing is een brief van de huisarts of de tandarts. Meestal heb je geen verwijzing nodig voor logopedie. Alleen als je stemproblemen hebt die al langer dan 3 weken aanhouden, slikproblemen hebt of als je verzekerd bent bij de CZ groep heb je een verwijzing nodig. CZ, OHRA en CZ Direct vergoeden de DTL Directe Toegankelijkheid Logopedie niet. Daarom heb je bij deze verzekeraars een verwijzing nodig voor we kunnen starten met het logopedisch onderzoek en de logopedie behandelingen.


Als je een verwijzing hebt gehaald bij de huisarts is die helaas niet onbeperkt houdbaar. Veel verzekeraars accepteren alleen verwijzingen die maximaal 2 maanden oud zijn. Het is dus belangrijk dat als je een verwijzing hebt geregeld, dat je daarna zo snel mogelijk een afspraak maakt bij onze logopedist om te voorkomen dat de houdbaarheid van de verwijzing verloopt.


De verwijsbrief van de huisarts kan je meenemen tijdens de eerste logopedie afspraak en geven aan de logopedist. Zij voert de gegevens in de computer in en voegt de verwijzing van de huisarts toe aan het dossier van je kind. De verwijzing wordt 15 jaar bewaard en daarna vernietigd. Dit vereisen de zorgverzekeraars van ons.


Het aanvragen van verwijzing voor logopedie kan je beste doen door met de assistente van huisarts te bellen, aan te geven wat het probleem is en te vertellen dat je graag een verwijzing voor logopedie wilt. De ene huisarts wil je graag nog even face to face spreken en de andere huisarts laat het via zijn assistente lopen.


Mocht je problemen hebben met het aanvragen van een verwijzing voor logopedie, dan mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

    © 2019 Leerplein Zwolle

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank


Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Door naar onze privacyverklaring
Accepteren