Brabbelen
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289


Brabbelen


Brabbelen is het uitspreken van klinkers, zonder dat je er een woord van kunt maken. Het  is een belangrijke stap in de ontwikkeling van taal- en spraak van je kind. "Vanaf maand 4 gaat de baby klinkers combineren met bilabiale (m, b, p), labiodentale (w, v, f) en dentale (d, t, l, s, n, z) medeklinkers", aldus Kijk op ontwikkeling (2018).


Dit brabbelen is eerst nog verstaanbaar voor jou als ouder, maar later ga je er woorden in herkennen. Vanaf 8 maanden gaat het brabbelen van klanken over naar sociaal brabbelen, zoals "Dada, bababa". Je kind wordt zicht bewuster van de omgeving.


Na 11 maanden begrijpt je kind zijn eigen naam en ook al het woord "nee". Ook zal je kind geluiden gaan imiteren, bijvoorbeeld als je hoest. Het eerste echte woord, zoals papa of mama, spreken kinderen gemiddeld tussen de 12e en 14e maand uit. Sommige kinderen zijn er vroeg bij. Zij spreken bij hun 10e maand al het eerste woord uit.


Vanaf 10 maanden leert je kind ook afzonderlijke woorden herkennen in een zin. Als je vraagt: "Waar is de hond?" dan begrijpt je kind dat en kan het de hond aanwijzen. Je kind is dus instaat om voorwerpen aan te wijzen.

Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank


Training & Onderzoek

Cito training                             

NIO training                               

Jungle memory training             

SMART training 

Mindset training

Meer leren in minder tijd

Acoustic Pioneer

Hoogbegaafdheid

Kindercoaching

Dyslexie screening

Dyscalculie screening

Intelligentie onderzoek

    © 2020 Leerplein Zwolle