Bijles
Leerplein Zwolle geeft bijles, huiswerkbegeleiding, logopedie en trainingen voor kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Leren is leuk, ontwikkelen is fijn, ik mag mezelf zijn!

Vragen?

Bel 06-40292289


Online bijles  | Leerplein Zwolle

Online bijles nodig? Wij maken leren weer leuk!

sanne-bureau13!!
sanne-bureauleesboekdetail4
Kantoor 2.08
Kast
simon-bureau-boek8
simon-bureau-2
sanne-tafels2
Close Reading 1
mappen1

40,-


verbeteren van reken- en/of taalvaardigheden


individueel


door rt'er, logopedist of bijlesdocent


inclusief oefenbladen, pen en papier


inclusief ranja en koekje


lessen van 30 of 50 minuten

meer zelfvertrouwen en betere cijfers

Leerplein Zwolle Coronavirus

Online videobegeleiding


Sinds 17 maart 2020 geven we bij Leerplein Zwolle alleen nog online videobegeleiding, omdat de Rijksoverheid iedereen heeft opgeroepen om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. We begrijpen dit en daarom is onze vestiging aan de Willemsvaart 16a voorlopig gesloten. Online zijn we gewoon open en kan je bijles, huiswerkbegeleiding en logopedie volgen. Ook nieuwe klanten kunnen in deze periode starten bij Leerplein Zwolle. We maken graag kennis met je tijdens een videogesprek. Of bel 06-40292289. Mailen kan ook naar info@leerpleinzwolle.nl We geven online bijles aan alle kinderen van de basisschool en speciaal onderwijs, in alle vakgebieden.


Wat is online bijles?

Als het even tegenzit op school of je moeite hebt met leren, krijgen kinderen meestal bijles. Online bijles is begeleiding en extra uitleg van het geleerde op school. Dit kan bijvoorbeeld rekenen, begrijpend lezen of spelling zijn. We starten een online bijlestraject met een didactisch onderzoek, eventueel aangevuld met een dyslexiescreening of dyscalculiescreening. Hierdoor weten we precies wat je kind al kan en waar het nog moeite mee heeft.


Zo kunnen we onderwijs op maat maken en je kind weer laten groeien. Uit onderzoek blijkt dat gerichte oefening werkt, bijvoorbeeld bij het maken van deelsommen.  Of je nu kiest voor de staartdeling of de hapmethode; wekelijkse oefening werkt! Meer weten? Lees dan het artikel "Het dilemma van de deelsommen".


Aan het begin van de online bijles bespreken we het huiswerk van de afgelopen week. Mocht je kind ergens niet zijn uitgekomen of nog moeite mee hebben, dan wordt het nog een keer uitgelegd. Vervolgens gaan we verschillende leeractiviteiten doen, die aansluiten bij de leerdoelen van je kind. We maken gebruik van werkbladen, educatieve spellen en de tablet.


Daarnaast geven we ook pre-teaching over de lesstof die de komende week op school wordt aangeboden. Zo is je kind goed voorbereid op de lesstof die komen gaat en kan het met meer zelfvertrouwen aan de lessen deelnemen. Het plezier in leren komt weer terug.


Je kind zegt: "Ja, ik kan dit!"


De online bijles sluiten we af met het bespreken van het huiswerk en natuurlijk mogen we het allerbelangrijkste niet vergeten, het kiezen van een sticker!


Wanneer is het tijd om online bijles te nemen?

Het is aan te raden om op tijd met online bijles te starten, voor het vakgebied waar je zoon/dochter moeite mee heeft en het niet uit te laten groeien tot een "probleem". Regelmatig melden ouders hun kind pas in groep 7 of groep 8 aan voor online bijles met een achterstand van meerdere jaren. Ze hopen dat we het nog kunnen "repareren" voor eind groep 8. We bereiken wel ontwikkeling met deze kinderen.


Ook is het aan te raden om bij lage Cito scores online bijles te nemen. Wat zijn dan lage Cito scores? Een IV of V is een onvoldoende. Zie je één van beide op het rapport van je kind staan, dan is het aan te raden om extra begeleiding te gaan volgen, bijvoorbeeld in de vorm van online bijles.


Praktijkvoorbeelden

Tim (groep 4) heeft moeite met klokkijken. Op school wordt hij al extra begeleid, maar hij blijft het moeilijk vinden. Leerplein Zwolle is voor Tim het duwtje in de rug, waardoor Tim beter leerde klokkijken.


Roos zit in groep 7 en binnenkort gaat ze de Cito entreetoets maken. Ze heeft moeite met rekenen, vooral met het onderdeel breuken. Door het nemen van online bijles bij Leerplein Zwolle kreeg Roos meer inzicht in het rekenen met breuken.


Laura zit in groep 2. Het is april en de leerkracht geeft aan dat de overgang naar groep 3 mogelijk niet haalbaar is vanwege een te lage score op de Cito-toets rekenen. Ze heeft vooral moeite met de onderdelen: 'meten' en 'meetkunde'. Door het nemen van online bijles bij Leerplein Zwolle heeft Laura een mooie groei door gemaakt.


Overgang van groep 2 naar groep 3

De overheid heeft op 1 juni 2016 een nieuwe brochure uitgebracht over de overgang van groep 2 naar groep 3. Wil je hem lezen? Klik dan op "Handreiking Doorstroom van kleuters".


Eindtoets in groep 8

Alle kinderen die in groep 8 zitten maken in april een eindtoets. Op dit moment kunnen scholen kiezen uit de Cito Eindtoets, de ROUTE8-toets en de IEP-toets. In Zwolle en omgeving wordt veelal de Cito Eindtoets afgenomen bij groep 8, maar we signaleren een stijgende trend in de afname van de IEP-toets. Als second opinion neemt een groot deel van de Zwolse basisscholen de NIO af. Bij Leerplein Zwolle kunnen we ook een second opinion onderzoek doen en je adviseren welk schooltype het beste bij je kind past.


Waar worden de online bijlessen gegeven?

De online bijles vindt doorgaans op ons kantoor aan de Willemsvaart 16a plaats. We kunnen de online bijles ook op de school van je kind of bij je thuis geven.


Wat kost een online bijles?

Een online bijles van 50 minuten kost € 40. De betaling van de online bijlessen vindt plaats in delen. Aan het begin van de maand ontvang je de factuur van de geleverde diensten in de afgelopen maand.


Hoeveel onlinen bijlessen ga ik volgen?

Als blijkt dat online bijles een passende vorm van begeleiding is voor je kind, volg je bij Leerplein Zwolle minimaal 2 maanden online bijles. Daarna is het maandelijks opzegbaar.


Wil je meer weten over de online bijlessen?

Neem dan contact met ons op door te bellen met 06-40292289 of mail naar info@leerpleinzwolle.nl

We denken graag met je mee!


Klaar om online bijles te volgen?


Contactinformatie

Leerplein Zwolle

Willemsvaart 16A

Kamer 2.03 en 2.08

8019 AB Zwolle           

06-40292289

info@leerpleinzwolle.nl

leerpleinzwolle.nl

KVK nummer: 58048553Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Kennisbank


Training & Onderzoek

Cito training                             

NIO training                               

Jungle memory training             

SMART training 

Mindset training

Meer leren in minder tijd

Acoustic Pioneer

Hoogbegaafdheid

Kindercoaching

Dyslexie screening

Dyscalculie screening

Intelligentie onderzoek

    © 2020 Leerplein Zwolle